Site Overlay

Pasta z kiszonej kapusty i orzechów włoskich

Ekspresowa pasta do chleba z super zdrową kapustą kiszoną. Nie obawiajcie się ilości tłuszczu w porcji, która wyjdzie z podanych składników. Jest to tłuszcz z orzechów włoskich, czyli bardzo ważny i zdrowy tłuszcz omega-3. Pasta jest pyszna. Sama byłam zaskoczona, że ze składników, które potencjalnie do siebie nie pasują wyszło coś tak dobrego.
Przepis dostałam od koleżanki, która wygrzebała go z odmętów internetu.
Wypróbujcie!

Ilość porcji: 1 mały słoiczek
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • kapusta kiszona – 100g
  • orzechy włoskie – 50g
  • cebula – ¼ sztuki
  • kminek mielony – ½ łyżeczki
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebulkę pokrój w drobną kostkę. Z kapusty wyciśnij nadmiar soku, przełóż do miski z resztą składników i zblenduj na gładką masę. Jeśli masa będzie zbyt sucha dodaj łyżkę wody. Dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z ulubionym pieczywem.

Smacznego!

1 porcja% RWS*
Wartość energetyczna309 kcal15%
Tłuszcz27 g39%
Węglowodany13 g5%
Białko9 g18%
Błonnik5 g-
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

Zdjęcie nr 1 - Pasta z kiszonej kapusty i orzechów włoskich

P.S. Dawajcie znać w komentarzach jak Wam wyszło! I czy smakowało. Możecie mnie też śledzić na Facebooku i Instagramie.

1 thought on “Pasta z kiszonej kapusty i orzechów włoskich

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *