Site Overlay

Grzanki z cukinią i mozzarellą

Te grzanki to super opcja na śniadania, kolację czy spotkanie ze znajomymi. Uwaga! Znikają w kilka chwil. I chce się więcej…

Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4 porcje

Składniki:

  • cukinia – 1 sztuka średniej wielkości
  • mozzarella – 1 kulka
  • ciabatta lub bagietka
  • świeże chilli – 1 sztuka
  • szczypiorek
  • olej
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Cukinię przekroić na pół i pokroić na półplasterki o grubości mniej więcej 1/2 cm. Na patelni podgrzać odrobinę oleju i usmażyć cukinię na dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony.

Pokroić mozzarellę, papryczkę chilli i szczypiorek. Wymieszać wszystko w misce razem z cukinią. Doprawić solą i pieprzem.

Pokroić pieczywo i podgrzać je na tej samej patelni, na której smażyliście cukinię.
Cukinię z resztą składników przełożyć na pieczywo i jeść!

Smacznego! 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *