Te grzanki to super opcja na śniadania, kolację czy spotkanie ze znajomymi. Uwaga! Znikają w kilka chwil. I chce się więcej…
Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji: 4 porcje
Składniki:
- cukinia – 1 sztuka średniej wielkości
- mozzarella – 1 kulka
- ciabatta lub bagietka
- świeże chilli – 1 sztuka
- szczypiorek
- olej
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Cukinię przekroić na pół i pokroić na półplasterki o grubości mniej więcej 1/2 cm. Na patelni podgrzać odrobinę oleju i usmażyć cukinię na dużym ogniu po 3 minuty z każdej strony.
Pokroić mozzarellę, papryczkę chilli i szczypiorek. Wymieszać wszystko w misce razem z cukinią. Doprawić solą i pieprzem.
Pokroić pieczywo i podgrzać je na tej samej patelni, na której smażyliście cukinię.
Cukinię z resztą składników przełożyć na pieczywo i jeść!
Smacznego!